kalkaanslag

Kalkvrij water verhoogt uw wooncomfort

Eigenlijk moet iedereen kunnen genieten van zacht water in huis. Dat kan dankzij een waterontharder van Stokkink Service. Kalkvrij water biedt zoveel voordelen dat je nooit meer zonder wil. Voor mensen met een droge huid, jeuk na het douchen of zelfs eczeem is een waterontharder echt een uitkomst, dat blijkt uit de praktijk!

Kalk in leidingwater komt uit de grond, deels van nature en deels door grootschalige landbouw. De waterbedrijven hebben onderling normen afgesproken, maar desondanks is het kalkgehalte vrijwel overal te hoog. Wie een combiketel van binnen ziet of dof glaswerk heeft, zal dat beamen. Hard water is ook voor de huid heel vervelend omdat kalkdeeltjes zich ophopen in de poriën. De natuurlijke bescherming van de huid werkt daardoor minder goed. Dit is één van de factoren die bijdraagt aan eczeem, droge huid, winterhanden en dergelijke. Door deze factor weg te halen heb je minder of geen last meer van het probleem.

Een ander nadeel van kalk in het water is de kalkaanslag op o.a. glaswerk. Door de kalkaanslag op tegels en sanitair hechten zeepresten en vuil zich beter, waardoor schoonmaken veel meer tijd en moeite kost dan nodig is. De ontharders van Stokkink Service verwijderen alle kalk uit het water bij binnenkomst in huis. Dat kan overigens geen kwaad voor uw lichaam of waterleidingen, zo blijkt uit zowel wetenschap als praktijk.

Het verschil met hard water is groot, maar moeilijk voor te stellen zonder het te ervaren. Hoewel meer comfort het belangrijkste is, verdient een waterontharder zichzelf ook verassend snel terug. Dat is deels door lagere energie- en onderhoudskosten en concreet aan te tonen dankzij 75% besparing op schoonmaakmiddelen e.d.

Wij werken met

wij installeren ketels van Remeha en Nefit, waterontharders van WaterLuxe, radiatoren van Jaga en Henrad en leveren verlichting vanEglo